top of page
Caută

Să nu uităm de Magia Sibiului!

Pensiunea Hermannstadt e bucuroasă să anunțe că nenumăratele evenimente culturale și artistice ale Sibiu, care ne încântă sufletele an de an, au început să zburde libere, fără constrângerea de a circula doar în sfera onlineului. Poveștile cu care am crescut și unele noi chiar, ne așteaptă, copiii mari și mici.

Până pe 30 Iunie va avea loc la Sibiu Expoziția Temporară Farmacia - Arta Vindecării, la Muzeul de Istorie a Farmaciei, în Piața Mică, nr. 26. Expoziția prezintă obiecte din patrimoniul Muzeului de Istoria Farmaciei, „explicate” interdisciplinar și artistic, pentru a oferi o nouă perspectivă publicului vizitator. Astfel, un borcan farmaceutic, din secolul al XVIII-lea, va fi descris prin prisma istoricului, iar conținutul recipientului va fi analizat botanic, biochimic, mineralogic sau zoologic. Expoziția cuprinde borcane farmaceutice cu praf de gândaci și „ochi de raci”, manuscrise ale vechilor farmaciști sibieni, dispozitive utilizate în prepararea remediilor și multe altele. Istoria farmaciei este un domeniu fascinant ce merită cunoscut, deoarece evoluția acestei științe „în halat alb” poate fi considerată o artă a vindecării.O atmosferă tipică Bloomsday va fi creată joi, 25 iunie, începând cu ora 14:00, la Muzeul Naţional Brukenthal, în curtea Muzelui de Istorie – Casa Altemberger , ocazie cu care Ofelia Popi şi Adrian Matioc, actori ai Teatrului Național Radu Stanca vor citi fragmente din romanul “Ulise”, iar Makcim Fernandez Samodaiev va interpreta la violoncel piese muzicale asociate cu opera lui Joyce. Inspirată de câteva citate din romanul “Ulise”, tânăra şi talentata graficiană, Elizabeth Brolla, a creat ilustrații tip postcarduri pentru publicul prezent la eveniment. Grafica afișului a fost realizată de Mihai Pope.

Teatrul Gong este și el o gazdă minunată, iar vineri, 26 Iunie, va avea loc Spectacolul Sarea-n bucate, după Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș. Accesul publicului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare începând cu data de 15 iunie, atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4. Biletele oferite prin Agenția Teatrală se pot achiziționa doar pe baza unei programări, la numărul de telefon 0269 210 906, de luni până vineri între orele 08:00 – 16:00. Costul unui bilet este de 50 de lei și este valabil pentru un grup format din membrii aceleiași familii, dar nu mai mult de 10 persoane.

Sibiul însă nu a depins însă niciodată cu adevărat de basme și povești, de aceste capodopere ale lumii preponderent fictive. Și dacă veți alege să veniți la Sibiu zilele acestea vă veți convinge singuri. De faptul că ajunge să fii în Sibiu, să nu faci nimic și să nu cauți nimic, pentru a fi zâmbitor și a primi toată abundența pe care viața e gata să ți-o dăruiască. Faptul că te plimbi prin Sibiu este o joacă în sine, este o revenire la relaxarea și pofta cu care lăsai trecerea timpului să te îmbrățișeze în anii copilăriei. Faptul că nu ne mai putem bucura de căminul primitor al restaurantelor este un disconfort, însă în egală măsură poate fi o mare oportunitate. Perioada în care vremea a fost mai capricioasă decât de obicei a trecut, iar ploile nu ne mai amenință ca până acum. Chiar dacă interiorul restaurantelor nu ne este accesibil, terasele acestora sunt deschise, astfel încât ne putem bucura în egală măsură de bucate și băuturi alese, cât și de căldura soarelui, de pitorescul Sibiului, de bucuria de a vedea un ritm al vieții grațios ca un balet, de aerul care ne înconjoară cu blândețe, de oameni frumoși care își dau voie să uite de griji.

Pensiunea Hermannstadt, situată la doar 500 de metri de Muzeul Bruckenthal și de Piața Mare, la doar 750 de metri de Podul Minciunilor și la 300 metri de Gară, este pregătită să vă ofere siguranța cazării. În unitatea noastră s-au luat toate măsurile necesare pentru ca tu să fii protejat, iar tu vei primi în continuare același confort pe care ne-am obișnuit să-l oferim.

50 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Adrenalină și voie bună la Sibiu

Pensiunea Hermannstadt, situată la 200 metri de Gara Sibiu și 500 metri de Piața Mare, vă invită să vă alăturați zilele acestea iubitorilor de sport și aventură, care au parte astăzi și mâine de un ad

Kommentare


bottom of page