top of page
Caută

Sfârșit de săptămână cultural-artistic la Sibiu


Sibiul nu se dezminte nici în această săptămână, sfîrșitul de săptămână fiind ofertant pentru iubitorii de frumos, care au ocazia să participe la o serie de evenimente deosebite. Pensiunea Hermannstadt, situată la 500 metri de Piața Mare, vă recomandă să nu ratați oportunitatea de a lua pulsul inimii Sibiului.

Teatrul Național Radu Stanca pune în scenă astăzi, în Sala Mare, de la ora 19.00, ''LIVE'', de Thomas, Perleun spectacol în limba germană, cu subtitrare în limba română, în regia lui Bobi Pricop. Teatrul Sibian mai oferă o alternativă savuroasă, de la aceeași oră, ''Îmi place cum mirosi!'', o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi si scenaristi americani. Câstigator al unui Glob de Aur si a trei premii Tony, Neil Simon se distinge prin succesul de casa avut în lumea întreaga datorita abilitatii sale de a crea personaje veridice, extrem de comice si usor identificabile.

Sala Etaj a Teatrului Gong va găzdui vineri de la ora 18.00 ''Micii detectivi'', un spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Este adresat celor mici şi mari, dornici de a se aventura în peripeţiile lui Ţăndărică şi Mihăiţă. Personajul central al piesei şi cel mai complex ca trăire este Mihăiţă, care este influenţat negativ de citirea unor romane neadecvate vârstei, cumpărate de la un vânzător ambulant. Pe parcurs ce Mihăiţă citeste aceste cărţi, el devine un băieţel nemulţumit, morocănos, nu-şi mai face lecţiile visând la o “viaţă liberă”. Astfel, Mihăiţă alături de prietenul său Ţăndărică devin doi detectivi, care cu ajutorul imaginaţiei, al curajului şi voinţei reuşesc să rezolve cazul banditului, acesta din urmă primindu-şi pedeapsa bine meritată.

Sîmbătă este de asemenea o zi dedicată artei la Sibiu, când de la ora 11.00 reîncepe în Piața Mică ''Ateliere cu părinții în Orașul Artiștilor''.

Teatrul Gong oferă găzduiește și sâmbătă, de la ora 12.00, piesa ''Micii detectivi''. În limba română de la ora 12.00 și în limba germană de la ora 18.00.

Sâmbătă mai puteți viziona de la ora 19.00 la Teatrul Național Radu Stanca ''Felii'' de Lucia Bugnar. Acest spectacol i-a adus Ofeliei Popii premiul UNITER pentru „cea mai bună actriță într-un rol principal“.

''Micii Detectivi'' va mai fi pus în scenă o dată de Teatrul Gong duminică, de la ora 11.00.

49 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Adrenalină și voie bună la Sibiu

Pensiunea Hermannstadt, situată la 200 metri de Gara Sibiu și 500 metri de Piața Mare, vă invită să vă alăturați zilele acestea iubitorilor de sport și aventură, care au parte astăzi și mâine de un ad

bottom of page