top of page
Caută
PensiuneaHermannstadt

Noi motive pentru a vizita Sibiul

Chiar dacă Sibiul poate fi trecut cu ușurință în planul de călătorii al oricui doar pentru farmecul care te învăluie odată ce îi cutreieri străzile, acesta este un oraș în care mereu se întâmplă câte ceva demn de a fi văzut și poate cu puțin noroc trăit pe propria piele. Pensiunea Hermannstadt vă recomandă să poposiți la Sibiu pentru că acest sfârșit de săptămână este extrem de ofertant.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă publicului larg sâmbătă, 14 decembrie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 15 decembrie, de la ora 11:00, producția „Cel mai mare Gulliver”. În regia lui Alexandru Dabija, aceasta are la bază o adaptare de Leta Popescu, după textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiți autori români pentru copii, cunoscut mai ales pentru „Cărțile cu Apolodor”. Spectacolul de la Sibiu este construit pe muzica Adei Milea și îl aduce pe scenă pe Matei, un puști supărat pentru că e prea mic și crește prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplinește dorința și îl transformă într-un uriaș. Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuși cu arc și tije, dar și prin proiecțiile live la scenă.

Vi se pregătesc trei zile de cumpărături, patiserie de casă, activități pentru copii și distracție, în care vă facem cunoștință cu cei mai faini meșteri. Obiecte de decor, haine unicat, bijuterii și accesorii, lădițe pictate, jucării inedite, cosmetice naturale, dulcețuri de casă și multe altele, le găsiți cu prisosință la festivalul handmade Creative Buzz, ajuns la ediția 24, la care sunt invitați toți admiratorii produselor handmade. Cei 40 de expozanți vor veni cu multă voie bună, zâmbete pentru toată lumea şi cu o mulţime de lucruri noi. Festivalul handmade Creative Buzz este o inițiativă de susținere și promovare a artiștilor și artizanilor din România, gândită din perspectiva înlesnirii accesului la obiecte unicat, create manual și are loc în perioada 13-15 decembrie 2019, zilnic între 10.00-20.00, la Biblioteca Astra din Sibiu, corp B.


Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează în perioada 14-15 decembrie 2019 două programe speciale dedicate sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre Târgul de Țară la Ignat și Tradiții din Iarna ASTRA, inițiative care vor avea loc în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Cele două programe formează împreună cel mai important weekend din agenda Muzeului ASTRA în perioada sărbătorilor de iarnă. Prin programul Tradiţii din Iarna ASTRA, atelierele culinare vor fi însoțite de colindele care vestesc Naşterea Domnului și urează bun venit Noului An, prin diferitele datini şi obiceiuri de iarnă, cuprinse în calendarul popular din această perioadă. La Muzeul ASTRA vor veni în weekend artiști consacrați ca Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu împreună cu Formația „Crai Nou”, Daniela Carmen Popa, Dominique Simionescu, Anca Mărginean, Doinița Sâmbotin, dar și peste 200 de colindători din cinci ansambluri, grupuri și formații.

După succesul avut de discuțiile cu public din cadrul Musica Ricercata Festival Op.1, Asociația “Musica Ricercata” inaugurează o nouă serie de convorbiri, în care descoperim Sibiul dintr-o perspectivă surprinzătoare - cea a manuscriselor muzicale. Rolul acestor convorbiri este de a aduce în fața publicului larg capodopere care au fost uitate și de a prezenta muzica sibiană și transilvăneană în contextul celei Vest-europene din secolele XVII-XIX. Personalități marcante precum scriitorul Radu Vancu, istoricul Răzvan Pop sau dirijorul Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, dialoghează cu dirijorul Gabriel Bebeșelea despre toate fațetele culturale din trecut, prezent și viitor, incitând publicul la o discuție cu cei prezenți prin moderarea activă a Smarandei Bălan. “Quo vadis musica sau cum arată viitorul muzicii clasice?” va avea loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 17.00, în Foyerul din Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia.

Sibiul nu duce lipsă nici de umor, iar drept dovadă cei care vor fi la Sibiu sîmbătă, 14 decembrie, se pot delecta cu o comedie fabuloasă marca Maia Morgerstern si Carmen Tănase, mai exact sunteți invitați la “Cocktail”. Două femei frumoase, fermecătoare și pline de viață , decid să refuze rutina, să risipească umbrele și să spulbere neîmplinirile trecutului, sperând fiecare o nouă șansă la dragoste, cu convingerea că PENTRU IUBIRE NU E NICIODATĂ PREA TÂRZIU. Biletele sunt disponibile si pe --> https://startickets.ro/city/Sibiu.

Corul Bach din Sibiu, acompaniat de solişti şi o orchestră barocă de cameră va interpreta dumincă prima parte a Oratoriului Messiah de G. F. Händel, care redă profeţiile privind naşterea lui Isus. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Pentru a facilita accesul cât mai multor persoane interesate, concertul va fi susţinut de două ori: la ora 16:00 şi la ora 18:00.

Invitaţiile se pot ridica de la casa de bilete a Bisericii Evanghelice (Sacristie) din Piața Huet 1, iar în seara concertelor la intrare, în Biserica Reformata din str. Mitropoliei nr. 9.







43 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page