top of page
Caută
Poza scriitoruluiNoutățiDinSibiu

Sibiul găzduiește în acest weekend Festivalul Street Delivery, dedicat creșterii calității vieții

Timp de trei zile, între 10 și 12 iulie, sibienii, dar și cei suficient de norocoși să îl poată tranzita, vor dezbate în stradă problemele orașului din perspectiva schimbărilor climatice, în cadrul Festivalului Street Delivery 2020. Evenimentul va elibera pentru a treia oară Piața Schiller și strada Arhivelor de mașini.

Cetățeni din 10 orașe, alături de ONG-uri, inițiative cetățenești, artiști, asociații, arhitecți, autorități locale și alți actori relevanți își propun să găsească, alături de participanți, soluții reale pentru patru dintre cele mai de impact servicii publice - energie, spații verzi, mobilitate și managementul deșeurilor.

Pe 10 iulie va avea loc în Piața Friedrich Schiller din Sibiu un concert simfonic marca Filarmonica de Stat Sibiu, dirijor Simona Strungaru. Sîmbătă seara va veni rândul celor de la Suburbia 11 să îi delecteze pe participanți cu muzica și energia lor molipsitoare.

Instalațiile de artă invadate de plante, cele patruparkletsși, unpop-up parkmare cât Piața Schiller și strada Tipografilor, își vor găsi locul și oamenii într-un Sibiu al ReSoluțiilor. Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus în mintea fiecărui participant. Organizatorii provoacă sibienii să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în urbe mai bună, mai sustenabilă, mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către comunitățile orașului a devenit o necesitate.

Ediția a III-a a evenimentului Street Delivery are scopul de a regândi și reconstrui Sibiul pentru a face față noii realități, după aproape două luni în izolare, timp în care am început să observăm de la geam acele detalii pe care până acum le treceam cu vederea, iar pandemia ne-a împins să privim altfel vecinătatea și să redescoperim un peisaj micro. Acum, când ne reîntâlnim cu orașul, e important să nu uităm ce ne-am promis. ReSoluții pentru oraș!


După cele trei zile de brainstorming în stradă, ștafeta va fi predată autorităților fiecărui oraș, alături de revendicările și soluțiile cetățenilor lor ca răspuns la criza climatică. Organizatorii, alături de comunitatea Street Delivery, cer ca aceste măsuri să fie asumate și implementate în următorii 4 ani, pentru a reduce impactul imediat asupra mediului. Pe lângă cele patru servicii publice, în stradă vor fi și proiecte care vor ilustra bune practici din sfera alegerilor personale: alimentație, consum responsabil, vestimentație și multe altele. Plus doza firească de distracție, însă fără a compromite posibilitatea la distracție a generațiilor următoare.


33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page